بر اساس این سند، موعود شمخانی، معاون وقت منطقه آزاد اروند، گروه ساختمانسازی عبدالباقی را که مالک پروژه متروپل هستند، برای انجام امور اداری و مشارکت در یک پروژه ساختمانی، به شهرداری آبادان معرفی کرده است. اسناد رسیده به ایران اینترنشنال همچنین نشان از حمایت گسترده مقامهای جمهوری اسلامی و مقامهای محلی خوزستان از عبدالباقی دارند. بر پایه این اسناد، موعود شمخانی، معاون وقت فنی و زیربنایی منطقه آزاد اروند، در سال ۹۸ طی نامهای به شهرداری آبادان، گروه مهندسین ساختمان سازی عبدالباقی را برای مشارکت در یک پروژه معرفی کرده است.
لازم میدانم با تشکر از فعالیت چندروزهٔ مسئولان دولت، پیگیری و جدیت کامل در اینباره را مطالبه نماییم. به مصیبتدیدگان حادثه تسلیت عرض میکنم و برای آنان صبر و اجر مسئلت مینمایم.[۹۸]
تمام حسابهای حسین عبدالباقی مسدود و در اختیار دادستان قرار گرفت و قرار است خسارات مربوط به حادثه از حساب عبدالباقی پرداخت شود.[۴۴]
↑ «جزئیات ریزش ناگهانی ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان + فیلم». بورسان. ۲۰۲۲-۰۵-۲۳. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۳.
دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۰: حدود ۴۰ درصد از ساختمان فروریخت. به علت ناپایداری ساختمان مجاور، امدادرسانی به سختی انجام میشود.
ایرنا روز شنبه ۱ مرداد ۱۴۰۱ گزارش کرد که مجید عبدالباقی، برادر حسین عبدالباقی، در آبادان مورد سوءقصد مسلحانه قرار گرفت و کشته شد.[۱۱۶][۱۱۷] در کمتر از ۲۴ ساعت فرمانده انتظامی آبادان اعلام کرد پنج نفر به اتهام تیراندازی و قتل وی بازداشت شدند اما کاربران شبکههای اجتماعی دربارهٔ این قتل تردیدهایی ابراز کردند.
ساعت ۱۱:۰۰ وحیدی وزیر کشور از مردم خواست محل حادثه را ترک کنند زیرا با خطر جدی ریزش مجدد روبهرو هستیم و در صورت حضور مردم ممکن است فاجعه رخ دهد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری ساختمان در تهران شدهاند *
↑ «افزایش فوتیهای حادثه متروپل به ۲۶ نفر (فیلم)». عصر ایران. ۶ خرداد ۱۴۰۱. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۶-۰۱.
↑ «تخریب برخی منازل اطراف متروپل برای سهولت آواربرداری
۱ شرح حادثه تغییر وضعیت زیربخشهای شرح حادثه ۱.۱ گاهشمار ۱.۱.۱ چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۲ پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۳ جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۴ شنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۵ دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۶ چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ ۱.۱.۷ چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ ۱.۱.۸ چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ ۲ علت حادثه ۳ ارتباط برادرزاده علی شمخانی با عبدالباقی ۴ ابهام در سرنوشت مالک و پیمانکار ۵ سپردن پروژه تخریب به قرارگاه خاتمالانبیاء و ریزشهای مجدد ۶ محاکمهٔ عاملان ۷ خسارتها تغییر وضعیت زیربخشهای خسارتها ۷.
پس از عملیات تخریب ، کف سازی ساختمان مهمترین بخش است. چنانچه کف سازی ساختمان اصولی انجام نشود تمام لایه های بعدی کف ساختمان مانند سرامیک یا سنگ یا پارکت لمینت که بعداً قرار هست اجرا شوند به مشکل خواهد خورد. به منظور کف سازی ساختمان از انواع پوکه معدنی یا پوکه صنعتی و در برخی موارد از ماسه استفاده میشود. سپس برای دستیابی به یک سطح تراز نرمه کشی با ملات ماسه و سیمان و با طرح اختلاط مخصوص اجرا میشود. در صورتیکه طرح اختلاط نرمه سیمان بدرستی صورت نگیرد کف سازی تقریباً بی اثر بوده و کف پس از مدتی ترک میخورد و نشست میکند.
این حادثه ۴۳ فوتی و ۳۷ نفر مصدوم داشته است.[۱][۲][۳] عملیات آواربرداری متروپل به پایان رسیده است. این ساختمان بخشی از پروژهٔ برجهای دوقلوی متروپل هلدینگ عبدالباقی بودند.[۴]
در این زمان پیشبینی شد ۵۰ نفر زیر آوار باشند. همچنین اعزام هوایی آتشنشانها به علت گرد و غبار لغو شد.[۱۶]